Sute de puncte tari

 

stronger

 

Pe la interviuri sau in situatii in care este nevoie sa ne promovam punctele forte, am cam fost toti.  Pur si simplu te trezesti  fata in fata cu tine.  Si scormonesti adanc rotindu-ti ochii ori in imaginatie ori in amintire.  E totusi ciudat ca ajungi sa te gandesti cu greutate care or fi alea, iti vin mai usor cele negative. Natura umana si ale sale siretlicuri de autosabotare.

Oricum, n-ar fi de mirare, ca de regula s-a insistat pe ce-ti lipseste, pe ce ar trebui sa imbunatatesti. Daca trebuie, trebuie. Te duci in amintire, dar cumva nimeni nu te pregateste dinainte, dar nici pe parintii care le repeta copiilor ca sunt cei mai buni si cei mai deosebiti. In raport cu ce? cu alti copii pe care ii au ei, sau cu cei de la gradinita, care aud la randul lor acest lucru de la parintii lor? Generatia “celor mai buni” se simte bine in mediul lor asigurat.

Apoi te duci in imaginatie. Greu, insa se pare ca nu te-ai gandit niciodata serios si totusi aduni in fuga cateva elemente. Daca esti la interviu, vorbesti putin de experienta ta, faci un mic tablou a ceea ce stii tu sa faci mai bine acolo la job, poate chiar ceea ce iti place mai mult, adaugi ceva caracteristici ale trasaturilor tale de personalitate, mai pui ceva cu educatia +  exemple,  si gata! Ti-ai facut marea prezentare.

Doar ca, la interviuri nu mergi atat de des pe cat te-ai putea gandi la toate punctele tale tari.  Si atunci unde o sa mai vorbesti tu cu incredere despre tine? te uiti in oglinda dimineata si insiri nenumarate idei care te fac sa te simti super tu cu tine si sa gandesti bine despre ce deosebit si minunat esti? Ma indoiesc, dar imi doresc sa fie altfel.

Ai putea vorbi cu cineva de incredere. Sa-l intrebi asa direct cum te vede si care crede ca sunt punctele tale forte, ai vrea sa le prezinti la interviul vietii. Adica nu singurul pe care il ai in viata, ci ala cand te chestionezi singur, cu blandete. Asta daca are timp si chef desigur.

Sau, fa-ti o hartie de aia, de fapt o lista. Pe care sa scrii tot ce-ti vine bun in minte, legat de tine. Ce reusite ai avut pana acum, ce momente grele ai depasit, sau ce parti interesante au iesit la iveala din vulnerabilitatile pe care le ai. Si crede-ma, vei gasi o multime, cu rabdare.

Ori iti faci un test online, just for checking, cum s-ar zice.  Mi-a placut asta 🙂

https://www.16personalities.com/

 

 

(10)(0)
FacebookTwitterLinkedInWhatsApp

Leave a Reply