Imagine dragons

Alexandra   December 10, 2016   No Comments on Imagine dragons

 

mw-bo560_fear1_mg_20131105074052

Este destul de greu sa scriu cuvantul. Adica clar nu este confortabil nici macar sa ma gandesc la el. Caut un sinonim dar ma conduce in acelasi punct, pentru ca nu poate fi inlocuit. Ce chin!

– Stii, poti sa-l stergi daca nu iti place, dar macar incearca.

– Ah, da? Hai sa te vad pe tine cum faci asa ceva. Asta vrea totul sau nimic. Se vrea insirat in toata splendoarea sa. Si parca o data pus pe hartie se agata de mine si sta lipit non stop. Ma terorizeaza.

– Bine, si care este cel mai rau lucru care se poate intampla?

– Sincer, m-a cam urmarit in diverse momente, de regula cand am o sarcina noua la job, uneori cand vorbeam in fata unei multimi, cand am spus primul ‘te iubesc’ sau cand simteam nevoia sa ma conectez cu cei din jur. Apar si niste emotii ciudate in acelasi timp, iar corpul imi transmite diverse semnale. Inima  bate cu repeziciune, stomacul incearca cu orice pret sa comunice cu mine.

–  Ah, pai e simplu, stiu ce este! Asta este entuziasmul! Pe bune ca te confrunti cu asta, eviti entuziasmul?

–  Daca as gandi pozitiv, da…ar fi simplu. Chiar nu am chef sa vorbesc acum despre asta.

–  Dar stii ca noi suntem de fapt emotiile noastre, nu? Iar tu acum incerci sa te izolezi. Are oare legatura cu respingerea, abandonul, umilinta pe care le-am trait cu totii intr-un fel sau altul?Doar ca tu ma dai la o parte pentru ca nu vrei sa fii respins, abandonat sau umilit, ai impresia ca aceasta cochilie imaginara,  te protejeaza. Ai impresia ca acest lucru este asa de grav la tine incat o sa ma determine sa renunt si o sa te las in pace.

– Stii, este mai usor sa lasam lucrurile asa cum sunt. Nu mai vreau sa scriu acel cuvant, am altceva de facut, pot sa inchid si usa daca vreau. Eu sunt bine si fara.

–  Ahaaa, stiu ce cuvant aveai de gand sa scrii. Este FRICA, asa-i?

–  Ce? Cum ai ..?

– Pai sunt la fel ca tine, si cred ca mai sunt vreo cateva milioane de oameni ca noi. Frica este normala, o avem toti, ne ajuta sa ne ferim de situatii primejdioase, ne protejeaza. Doar ca, ce facem atunci cand ajungem sa ne temem de emotiile pe care ni le aduce frica?

Pana la urma nu este atat de complicat pe cat facem noi sa fie, deoarece doar ne imaginam lucrurile cele mai groaznice care se pot intampla. Reactiile noastre sunt de fapt reflexe instantanee la memoria fricii.

– Cum adica memoria fricii?

– Adica daca ai fost abandonat de mic, o sa iti fie teama de abandon ca adult si te vei indeparta de oameni inainte ca ei sa faca ceva, bun sau mai putin. Asa te protejezi. La fel cu respingerea si umilinta. Trecutul doare, chiar daca nu este constient de rolul sau in prezent. Totusi, there is hope. Toate sunt legate prin incredere, deschidere, curaj ce pot comunica si cu depresia ce-si face simtita prezenta.

– Si ce pot sa fac?

– Fight or flight!

Al naibii monolog 🙂

 

(3)(0)
FacebookTwitterLinkedInWhatsApp

Leave a Reply